Siirry suoraan sisältöön

Tuuheammat hiukset keinolla millä hyvänsä

  • tehnyt
Tuuheammat hiukset

Älä vain kysy, mitä tarkoitetaan tuuheammilla hiuksilla, koska eri ihmisille se tarkoittaa vähän eri asiaa. Tässä sitä pohditaan kuitenkin siitä näkövinkkelistä, että jos jakaus päässä näyttää hieman liian leveältä, sieltä puuttuu selkeästi hiuksia. Tällainen kato voi tulla hyvinkin iän mukana, mutta joskus hiustenlähtöä aiheuttaa lääkitys tai stressi. Eikä se geeniperimäkään ole välttämättä ole kaikkein parhain. Johtuupa se mistä tahansa, niin se harmittaa ja mielessä käy kaikki mahdolliset konstit, jolla siitä pääsee eroon. Mutta mitä ne keinot ovat?

Kuinka usein peset hiuksesi?

Tuuheammat hiukset voi olla hyvinkin pienestä kiinni. Liiallinen peseminen usein kuivattaa päänahkaa ja hiuksia, jolloin hiuksista tulee hyvinkin hauraat. Samalla hiuspohja ei anna samalla tavoin uusille hiuksille mahdollisuutta kasvaa kuin normaalisti. Mutta niitä ei myöskään voi pestä liian harvoin, se puolestaan vaikuttaa siihen, että hiuspohjaan kertyy liikaa talia, joka sekin tukkii hiustupet eikä terve hiusten kasvu ole taaskaan mahdollista.

Mielenkiintoista onkin se, että hiuspohjan on oltava puhdas, mutta silti kostea ja päänahassa on oltava sille ominaista talia, jotta kaikki toimii niin kuin pitäisi sekä hiukset voivat hyvin. Pesukertoja ei siis tarvitse olla päivittäin vaan 2-3 kertaa viikossa on riittävä. Mikäli hiuksissa käyttää paljon erilaisia kemikaaleja, on pidettävä huolta siitä, että jäämät pestään päänahasta huolella pois. Parasta on valita sellaiset tuotteet, jotka tukevat hiusten kasvua sekä pitävät päänahan sekä puhtaana, mutta myös pehmeänä.

Tuuheat hiukset ja kuumat muotoiluvälineet

Saittimme on esitellyt monia esiintyjiä ja hiuksista on ehdottomasti jäänyt mieleen Ismo Leikola. Hiusten paksuudesta en tiedä, mutta on niitä ainakin paljon. Monella esiintyvällä taiteilijalla, ainakin naisilla, on se ongelma, että hiuksia tulee laitettua paljon ja usein. Kuumat muotoiluvälineet saavat aikaan upeita luomuksia hiuksista, mutta ne voivat myös toisaalta vahingoittaa hiuksia. Muotoiluvälineet vaurioittava hiuksen päällimmäistä kerrosta, jolloin hiuksesta katoaa kosteus ja silloin hiukset katkeilevat helpommin sekä niihin tulee kaksihaaraisia.

Totta on myös se, että hiuksia varten on olemassa lämpösuojia öljyn muodossa, jolloin ne suojaavat hiuksia suhteellisen luonnollisesti. Silloin näiden laitteiden vaikutus jää minimiin ja tärkeää onkin antaa hiuksille mahdollisimman paljon kosteutta. Myös haalean veden käyttö pesemisessä on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin se, että käyttää liian kuumaa vettä. Kosteuttavat naamiot hiuksille tekevät hyvää ja niitä onkin aina toisinaan käyttää sekä silloin, jos hiukset todella ovat kuivat.

Tuuheat hiukset pidennyksillä

Yksi mahdollisuus on kokeilla hiusten pidennyksiä ja yrittää niillä saavuttaa itselleen tuuheat hiukset. Ainakin niillä saa lisää pituutta ja tuohan se myös vähän lisää tuuheutta, kun hiuksia on huomattavasti enemmän. Pidennyksiä on monenlaisia, joten ehkä näissäkin on syytä kääntyä asiantuntijan puoleen, kun sellaista itselleen haluaa. Pidennykset eivät normaalisti juurikaan näy omien hiusten seasta, mikäli niistä on onnistunut saamaan hyvin saman väriset.

Pidennykset voivat olla kiinni ensimmäisen kerran laitettuna kolme kuukautta. Sen jälkeen on katsottava, millaisessa kunnossa omat hiukset ovat. Usein seuraavat pidennykset voivat olla huomattavasti pidempään, mutta ei juurikaan kauempaa kuin neljä kuukautta. Pidennys on onnistunut silloin, kun omat hiukset säilyvät hyvänä. Hiusten kohdalla myös huomioitava se, että hiukset ovat hyvin yksilöllisiä kasvunsa ja kaiken muunkin suhteen, joten toisilla hiukset säilyvät paremmin pidennyksistä huolimatta.

Mistä saa pysyvän ratkaisun?

Jos on kokeillut jo monenlaisia keinoja ja aina tuntuu, että mikään ei auta loppujen lopuksi kuin vähän aikaa, on aika harkita hiustensiirtoa. Jos jakaus on selvästi leveämpi kuin aiemmin eikä mitkään keinot auta siihen, että hiukset kasvavat paremmin, on ainoa ratkaisu hiustensiirto. Se saattaa kuulostaa pelottavan hankalalta ja varsinkin, jos miettii sen tekemistä ulkomailla.

Hiustensiirto Turkissa on yksi vaihtoehto ja sielläkin erilaisia klinikoita on paljon, joten niiden vertailuun kannattaa käyttää aikaa eikä tehdä mitään hätiköityjä päätöksiä. Kunnollinen vertailu siitä, millaista palvelua rahalla saa, on erittäin tärkeää. Halvin ratkaisu ei aina välttämättä ole paras mahdollinen, mieluummin kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, että palvelua saa myös leikkausoperaation jälkeen.

Hiustensiirrolla on mahdollisuus saada kaikkein pysyvin ratkaisu, jolloin tuuheudesta on iloa pidemmäksi aikaa. Silloin ei enää ole kyse vain muutamasta kuukaudesta vaan silloin muutos on useamman vuoden. Tärkeintä on kuitenkin muistaa se, että tulokset näkyvät kokonaisuudessaan vasta noin vuoden päästä ja tämäkin riippuu siitä, kuinka pitkä hiusten kasvuvaihe on. Joillakin kaikki tapahtuu hitaammin, joten hiustensiirron matka voi kestää vähän kauemmin.

Tuuheammat hiukset hiustensiirrolla

Me miellämme usein hiustensiirron tehtäväksi silloin, kun halutaan laskea hiusrajaa alemmas tai peittää hiuksilla kaljuja alueita. Mutta kokonaan ei tarvitse olla kalju, kun toimenpiteellä voi lisätä myös tuuheutta. Siinä tilanteessa siirteet otetaan niskan puolelta kuten normaalistikin ja toimenpiteen toisessa vaiheessa ne asetetaan harventuneisiin kohtiin optimaalisella tavalla.

Sellaiset klinikat, jotka seuraavat potilaitaan paranemista kuukausittain koko prosessin ajan, ovat etusijalla, koskamuutosta läpikäyvällä potilaalla on usein kysymyksiä sekä edistymisestä sekä lisähoidoista. Hiustensiirto on iso, tietynlainen kauneusoperaatio, joka myös maksaa jonkin verran. Siihen haluaa myös ehdottomasti erinomaisen tiimin ensinnäkin leikkaamaan, mutta myös seuraamaan tuloksia ja kasvun kehitystä.

Turkissa tehty hiustensiirto ei siis ole mikään mahdottomuus vaan yhä useampi sen tekee ja tulokset ovat erinomaisia. Klinikoissa on toki eroja, mutta tarjolla on myös erinomaista ja laadukasta palvelua erinomaisilla klinikoilla. Konsultointi on myös tärkeä asia ja silloin saa tietää omasta tilanteestaan paljon. Kun hiukset kasvavat ja tuuheutta tulee lisää, on helppo lähteä kuuntelemaan stand upia tai tanssimaan hyvän musiikin tahtiin.

Avainsanat: