Ismo Leikola naurattaa Amerikassa asti

  • tehnyt
Ismo Leikola showssaan.

Ismo Leikola on yksi Suomen menestyneimmistä stand up -koomikoista, jonka suosituimpia keikkavideoita on katsottu YouTubessa yli kaksi miljoonaa kertaa. Hän on tehnyt stand up -komiikkaa jo 2000-luvun alusta alkaen. Suuren kansainvälisen suosion hän saavutti vuonna 2014 voittaessaan Maailman hauskin ihminen -kilpailun, joka järjestettiin Los Angelesissa. Tämän jälkeen Leikola on vieraillut muun muassa suositussa Conan O’Brienin talk show -ohjelmassa.

Ismo Leikola ja Suomen tärkein sana

Leikolan suosio on kiistaton. Pelkästään YouTubesta löytyy lukuisia hulvattoman hauskoja keikkavideoita, joiden katsojaluvut ovat ilmiömäisiä. Yksi suosituimmista keikkavideoista on Suomen tärkein sana, jossa Ismo Leikola kertoo hauskaan tyyliinsä sen, miksi lausahdus ’no niin’ on Suomen kielen merkityksellisin sana. Tätä videota on katsottu huikeat 2,3 miljoonaa kertaa.

Stand up on vaativa laji. Se vaatii hyvää pelisilmää, kykyä heittäytyä ja toisaalta jatkuvaa harjoittelua. Leikola taitaa kaiken tämän. Lavalla hän on vähäeleinen, mutta kaikki liikkeet ovat hyvin harkittuja. Oikeanlainen katse yhdistettynä hauskaan sanomaan saa koko katsomon kiljahtelemaan naurusta. Leikolalla on kiistatta erinomainen kyky ottaa yleisönsä.

Amerikan valloitus

Leikolan erinomaisista komiikan taidoista kertoo myös se, miten hän on onnistunut valloittamaan haastavat Amerikan lavat. Yksi Leikolan suosikkeja on Suomen ja Yhdysvaltojen vertailu sketseissään. Voitettuaan Maailman hauskin ihminen -kilpailun hän on tehnyt englanninkielistä keikkaa kansainvälisillä areenoilla. Yhdysvalloissa hän on vieraillut useissa tunnetuissa tv- ja radio -ohjelmissa.