Mikael Gabriel

Mikael Gabriel on tunnettu suomalainen rap -artisti, lauluntekijä ja näyttelijä. Hän julkaisi debyyttilevynsä ”5 miljoonaa muuta” vuonna 2009, mitä seurasi monta muutakin albumia. Artisti on tunnettu kantaaottavista, rohkeista ja koskettavista lyriikoistaan. Hän on myös vieraillut useiden tunnettujen artistien kappaleissa. Esimerkiksi vuonna 2012 hän teki Cheekin kanssa kappaleen ”Ohituskaistalla” ja vuonna 2015 rap -artisti Uniikin kanssa kappaleen ”Veni Vidi Vici”.

Rap-artisti Mikael Gabriel

Mikael Gabriel ja kappaleet

Mikael Gabriel on julkaissut uransa aikana useita huippusuosion saavuttaneita kappaleita. Niistä suosituimpia ovat esimerkiksi ”Mimmit fiilaa”, ”Kipua” ja ”Timattei”. Vuonna 2017 Mikael Gabriel ja Isac Elliot tekivät biisin ”Liikaa sussa kii”, joka on herkkä kappale ja kertoo menetetystä rakkaudesta. Samana vuonna Mikael Gabriel julkaisi kappaleen ”Riippumatto”, joka oli kauan listojen kärjessä.

Vuonna 2016 Mikael Gabriel osallistui Vain elämää tv-sarjan viidennelle kaudelle. Tuolloin hän esitti oman versionsa muun muassa Hectorin kappaleesta ”Lumi teki enkelin eteiseen”. Se nousi huippusuosioon ohjelman myötä. Ohjelman jälkeen myös Mikael Gabrielin artistiura oli hyvin nousujohteista. Hän on osallistunut myös muihin tv-sarjoihin, kuten tuomarina Suomen X Factor -laulukilpailuun.

Mikael Gabriel ja Isac Elliot

Mikael Gabriel ja Isaac Elliot ovat tehneet paljon yhteistyötä vuosien varrella. Keväällä 2017 he julkaisivat yhteisen kolme kappaletta sisältävän EP:n, jossa Isaac Elliot laulaa ensimmäistä kertaa suomen kielellä. Mikael Gabrielin taidokas rap ja Isaac Elliotin upea laulu sopivat erinomaisesti yhteen. Heidän loistavat yhteisbiisinsä ovat jo aiemmin mainittu ”Liikaa sussa kii”, ”Ring ring ring” sekä ”Rullaan”.

Syksyllä 2017 Mikael Gabriel julkaisi vielä Isaac Elliotin kanssa uuden kappaleen ”Maailman laidalla”, joka nousi edeltäjiensä tavoin biisilistojen kärkeen. Pian vuonna 2018 Mikael ilmoitti jäävänsä vuodesta 2019 alkaen tauolle, jonka pituutta hän ei osannut kertoa. Tämän jälkeen hänestä on julkaistu elämäkerta.

Musiikkia jokaiseen hetkeen

Mikael Gabrielin musiikki sopii loistavalla tavalla rentoon hengailuun, autolla ajoon ja illanviettoihin ystävien kanssa. Kappaleiden kuuntelun ohessa voi vaikka pelailla Come on kasinopelejä, kokkailla lempiruokaa tai pestä pyykkiä. Biiseissä on hyvä rytmi ja sanoitukset antavat uusia näkökulmia tärkeisiin aiheisiin. Mikael Gabrielin kappaleiden tahdissa on myös kiva harrastaa liikuntaa. Biisit rytmittävät hyvin esimerkiksi juoksulenkkejä, kuntosaliharjoituksia tai vaikkapa sauvakävelyä.

Pohjosen poika” on Mikael Gabrielin toinen studioalbumi. Se julkaistiin vuonna 2011 ja nousi Suomen virallisella listalla sijalle 9. Levyllä vastaavina tuottajina olivat OP Beats ja Mats Takila. Levyn nimikkokappaleesta tehtiin myös musiikkivideo, joka on kerännyt YouTubessa lähes kaksi miljoonaa katselukertaa.

Mikael Gabriel musiikista elokuviin

Mikael Gabriel tekee mielellään yhteistyötä muiden artistien kanssa ja on julkaissut useita yhteisbiisejä. Artistit, jotka ovat tehneet hänen kanssaan kappaleita, ovat tunnettuja sekä menestyneitä laulajia, kuten Isaac Elliot ja Cheek. Myös musiikkikentän uudempia tulokkaita mahtuu mukaan. Tästä esimerkkinä artisti Bess, jonka kanssa Mikael Gabriel teki kappaleen ”Pimeyteen” vuonna 2017.

Mikael Gabriel on toiminut myös näyttelijänä. Hän on näytellyt muun muassa Antti J. Jokisen ohjaamassa draamaelokuvassa ”Pahan kukat”. Vuonna 2016 se voitti parhaan ohjauksen palkinnon Shaghain elokuvajuhlissa. Tämän jälkeen Mikael Gabriel näytteli pääroolia kauhuelokuvassa ”Bodom”.

Mikael Gabriel on erittäin lahjakas taiteen monitaituri. Hän on osoittanut taitavuutensa musiikin saralla rap -artistina sekä loistavana sanoittajana. Hän toimii erittäin hyvin yleisön ja kameran edessä, mistä kertovat esimerkiksi useat tv-esiintymiset, kuten Suomen X Factor ja Vain elämää. Hän on myös erinomainen näyttelijä, joka omaksuu roolinsa esimerkillisellä tavalla kahliten katsojan tv-ruudun ääreen.