Suositut suomalaiset miesartistit

  • tehnyt
Mikrofoni.

Suomalaiset miesartistit tarjoavat hyvin monipuolisen kattauksen musiikkia aina metalli- ja rock-musiikista rap- ja iskelmämusiikkiin saakka. Tarjolla on tosin näiden genrejen lisäksi myös monia muita. Osa suomalaisista miesmuusikoista tunnetaan jopa maailmalla saakka. Nämä tunnetuimmat miespuoliset artistit ja yhtyeet painottuvat metallimusiikkiin, josta Suomi tunnetaankin maailmalla erityisen hyvin. Tutustu seuraavaksi suomalaisiin miesartisteihin, jotka ovat erityisen suosittuja tai kuunneltuja suomalaisten keskuudessa.

Suomalaiset miesartistit tunnetaan maailmalla asti

Monet miesartistit Suomessa ovat menestyneet ulkomaita myöten. Tällainen esimerkiksi HIM-yhtye. Se esimerkiksi saavutti ensimmäisenä suomalaisena yhtyeenä Yhdysvalloissa kultalevyn vuonna 2005 albumillaan Dark Light. Children of Bodom on myös yksi kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisista metalliyhtyeistä. Vuonna 2008 julkaistu albumi ”Blooddrunk” esimerkiksi nousi Yhdysvaltain albumilistalla sijalle 22. Single ”In Your Face” taas nousi Britannian Top 40 Rock Singles -listan ykköseksi vuonna 2005.

Lordi on esiintynyt ensialbuminsa julkaisusta lähtien aktiivisesti ympäri maailmaa. Yhtye myös teki historiaa vuonna 2006. Se voitti Eurovision laulukilpailun kaikkien aikojen korkeimmalla pistemäärällä sekä ensimmäisenä hard rock -yhtyeenä ja myös ensimmäisenä Suomen edustajana. Nykyään yhtyeeseen suhtaudutaan hyvin eri tavalla eri maissa. Suomessa yhtye on suosittu ja sen kolme ensimmäistä albumia ovat myyneet platinaa ja niistä kaksi myös multiplatinaa.

Tämän päivän suosituimmat miesartistit Suomessa

Tämän päivän suosituimmat suomalaiset miesartistit sisältävät sekä monia vuosia suosikkeina pysytelleitä tuttuja nimiä että täysin uusia vastalöydettyjä artisteja. Esimerkiksi Pyhimys, Elastinen, Antti Tuisku ja Cheek ovat varmasti nimiltä jo lähes kaikille tuttuja. Moni täysin uusikin artisti on noussut pinnalle viime aikoina. Sellainen on esimerkiksi vain 20-vuotias Ahti, joka nousi ihmisten tuntemaksi miljoonia katselijoita saaneiden Youtube-videoidensa avulla.

JVG jatkaa myös edelleen suosiotaan suomalaisten yhtenä kuunnelluimpana artistina. Monet muutkin jo entuudestaan tutut suomalaiset miesartistit julkaisevat jatkuvasti uusia hittejä ja pysyttelevät suosituimpien artistien joukossa vuodesta toiseen. Suomalaisiin tämän hetken suosikkeihin kuuluu myös monia muitakin artisteja ja yhtyeitä, joita löytää esimerkiksi erilaisten TOP-listojen avulla.

Valinnanvaraa riittää jokaiselle

Suomalaiset miesartistit tarjoavat varmasti jokaisen maulle sopivaa musiikkia lukuisten eri genrejen ja tyylien ansiosta. Lisäksi uusiin artisteihin tutustuminen on nykyään ällistyttävän helppoa. Se onnistuu esimerkiksi Spotifyn, Youtuben tai monien muiden palveluiden kautta. Kokeile uutta musiikkia vaikkapa arkiaskareiden lomassa. Voit laittaa jonkin täysin uuden artistin musiikin päälle ja vaikka tehdä samalla ruokaa, selata somea tai vaikkapa pelata ilmaisen no deposit bonus -tarjouksen avulla lukuisia eri pelejä.

Joskus uusia mielenkiintoisia artisteja voi löytää lauluntekijöiden avulla. Mikäli jokin kyseinen musiikki kuulostaa hyvältä, kannattaa selvittää lauluntekijä ja etsiä lisää tämän lauluntekijän musiikkia. Kappaleen on voinut tehdä artistin sijaan toinen muusikko. Tästä esimerkki on Popeda-yhtyeen ”Elän itselleni”, jonka on säveltänyt ja sanoittanut toinen suomalainen muusikko Jonne Aaron.

Kuunnelluimmat suomalaiset miesartistit ovat tunnettuja ja tuntemattomia

Kuunnelluimmat artistit viittaa monen mielestä artisteihin, joiden kasvot ja nimen lähes jokainen tietävät. Näin ei kuitenkaan aina ole. Tästä hyvä esimerkki on Idealism-taiteilijanimellä musiikkia tekevä nuori Lassi Kotamäki. Hän on ohittanut kuukausien miljoonilla kuuntelumäärillään jopa sellaisia suosittuja artisteja kuin Alma tai Darude. Suuri osa hänen kuuntelijoistaan ei kuitenkaan ole suomalaisia.

Idealism tekee lofi hiphop -musiikkia, joka voi olla monelle täysin uusi termi. Tämä musiikkilaji on pehmeisiin ja rauhoittaviin biitteihin painottuvaa hiphopia. Vaikka genre ei ole kaikille tuttu, sen suosio on kasvanut valtavasti.

Toisaalta monet kuunnelluimmat tai myydyimmät suomalaiset miesartistit ovat myös kaikille tuttuja nimiä. Niitä ovat esimerkiksi J. Karjalainen, Kari Tapio, Jari Sillanpää, Vesa-Matti Loiri ja Kirka. Nykyään paljon kuunneltuja suomalaisia miesartisteja ovat myös esimerkiksi Cheek, Elastinen, Lauri Tähkä ja Apulanta monien muiden tunnetuiden artistien ja yhtyeiden ohella. Esimerkiksi Elastinen on artisti, joka jatkaa suosiotaan vuodesta toiseen.