Ilkka Marttalalta uutta rockimpaa musiikkia – Ajopuu-single pureutuu suomalaisen miehen sielunmaisemaan

llkka Marttala julkaisee ensi viikolla uuden singlen Ajopuu (san. Veli-Matti Jämsä, säv. Kai Jämsä, sov. Kimmo Klemettinen), joka on tarina suomalaisen miehen tilinteosta menneisyytensä kanssa.

…Olen kauan ollut ajopuu, virran antanut vain viedä.
Aina uuden mutkan taakse kuljettaa, nyt jo voisin olla joku muu.
Miksi kaiken annoin mennä näin, sitä en kai tule tietämään.
Ehkä mallin tän sain isältäin vai tällainenko olin syntyjään.
Veri sukumme niin varmaan on, mitäs turhaa tuota kieltämään.
Hyvin liikkuva ja levoton, on kaikki tulleet sen jo näkemään…

– Jokainen meistä on tehnyt elämänsä aikana virheitä ja vääriä valintoja. Ajopuu kertoo siitä, kuinka meidän pitäisi kuitenkin olla armeliaita itseämme kohtaan. Kun hyväksyy virheensä, on myös toivoa kokea rakkaus, jossa kelpaa pelkästään omana itsenään, Ilkka kuvaa uuden biisinsä sanomaa.

Ajopuu on rockimpaa kuin mikään aikaisemmista Ilkan tuotannoista. Iskelmiä tähän saakka laulanut mies vakuuttaa, että muutos ei ole niin dramaattinen, etteikö kappale olisi vielä tanssittavissakin.

– Ajopuu on niin melodinen ja tarttuva biisi, että uskon sen uppoavan tanssikansaan siinä missä radionkuuntelijoihinkin.

Ilkka Marttala on keikkaillut vuodesta 1989 lähtien ja julkaissut useita sinkkuja. Vuonna 2012 julkaistu Luota en enää kohtaloon -kappale oli Suomen kaikkien radiokanavien 33. soitetuin ja Radio Suomessa se kipusi koko vuoden 40 soitetuimman joukkoon.

Myös edellisenä vuonna julkaistu Tumma Joki oli Radio Suomen 50 soitetuimman joukossa ja parhaimmillaan Vexi Salmen sanoittama ja Jukka Rasinkankaan säveltämä kappale nousi listakakkoseksi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn