Biographia

Laulaja & säveltäjä Pohjantähden alta.

Sauvossa syntynyt, nykyisin Helsingissä asuva laulaja-lauluntekijä Petri Laaksonen on monella tapaa ainutlaatuinen taiteilija. Turun opettajankoulutuslaitoksesta luokanopettajaksi valmistunut Petri ehti opettaa musiikkia kunnes Euroviisumenestys vei mennessään; Petrin tuotteliaasta kynästä ovat lähtöisin niin euroviisuhitit Eläköön elämä, Sata salamaa, Oot voimani mun, kuin vuonna 1994 julkaistu Täällä Pohjantähden alla -klassikkosävelmäkin. Kuulijoiden sydämiin hän on laulanut itsensä myös lukuisilla romanttisilla iskelmillä ja laulelmilla, joululauluilla ja koskettavilla hengellisen musiikin sävelmillä. Petri Laaksosen meriittilistalla on platinalevy ja viisi kultalevyä – kaikkiaan miehen levyjä on myyty yli 250 000 kappaletta.

Euroviisukonkarit Petri Laaksonen ja Fredi olivat Ylen aamu-TV:ssä muistelemassa viisuhistoriaa 10.3.2016. Katso aamun haastattelu tästä.

Petri Laaksonen on pidetty laulaja niin konserttisaleissa kuin kirkoissakin. Välittömänä esiintyjänä ja sielukkaana tulkitsijana vahvan äänen omaavalla laulajalla onkin poikkeuksellinen kyky koskettaa kuulijoita melodisilla ja elämänmakuisilla lauluillaan.

Äidille ja veljelle omistettu In Memoriam – Elät aina minussa -albumi julkaistiin lokakuussa 2015.

Helmikuussa 2016 Petri Laaksonen nousi otsikoihin kerättyään Kirkon Ulkomaanavulle 10 000 euroa In Memoriam -kirkkokiertueellaan ( 27 paikkakuntaa loka–marraskuussa 2015). Ulkomaanapu tarjoaa varoilla koulutusta ja vapaa-ajan toimintaa Syyriasta paenneille nuorille pakolaisleireillä Jordaniassa.

Kiertue oli menestys, vaikka In Memoriam – elät aina minussa -levyn laulut kertovat vaikeasta ja herkästä aiheesta, jäähyväisten jättämisestä rakkaille. Ihmiset uskalsivat tulla herkän aiheen äärelle. Kiertueella oli monia hienoja hetkiä ja upeita kohtaamisia, kertoo Laaksonen.

Petri mtv.fi-haastattelussa joulukuussa 2015.

petri laaksonen laulaja saveltaja

Konserttikokonaisuudet:

ELÄKÖÖN ELÄMÄ – LAULUJA POHJANTÄHDEN ALTA

Monipuolinen kattaus Petri Laaksosen laajaan ja melodiseen tuotantoon. Lauluja elämästä, rakkaudesta, toivosta ja kaipauksesta. Konsertti tunnelmia tulvillaan Petrin dynaamisesta Sata salamaa – hitistä Pohjantähti-klassikkoon ja romanttisiin sävelmiin ja serenadeihin.

NÄET KAUNIIMMAN MAAN -PETRI LAAKSOSEN KIRKKOKONSERTTI

Petrin rakastettuja avaran hengellisyyden lauluja, joissa ovat vahvasti läsnä ihmisenä olemisen
ilot ja murheet. Tuore albumi In Memoriam – elät aina minussa ja samanniminen konserttikiertue ovat saaneet erinomaisen vastaanoton ja keräneet runsaasti kuulijoita ja kiitosta ympäri maan. Konserteissa viihtyvät ja tulevat kohdatuksi myös he, jotka eivät muuten ole ahkerimpia kirkossa kävijöitä.

JOULUN TÄHTI -JOULUKONSERTTI
(muita Petrin jouluisten konserttien nimiä; Lumivalkeaa, Tumman tähtitaivaan alla, Saa joulun ihme koskettaa ja Pohjantähden joulu)

Jo lapsena Petristä vaikuttavinta joulussa oli kaunis joulumusiikki. Ammattimaiseksi säveltäjäksi ja laulajaksi ryhdyttyään hän alkoi itsekin säveltää joululauluja – Laaksosen joulukonsertit ovat monille jo käsite ja perinne. Konsertti sisältää Laaksosen suosittuja jouluisia lauluja, jotka tuoreudellaan virittävät tämän ajan ihmisiä joulun hyvän sanoman ja aidon tunnelman äärelle. Myös muutama vanhempi, rakastettu joululaulu kuuluu koskettavan ja juhlallisen konsertin ohjelmistoon.

PETRI LAAKSONEN SOOLO
(mies & piano)

Petri Laaksonen loihtii juhlaanne tai pienimuotoisempaan konserttiin ylevän juhlatunnelman. Tilaisuudessa kuultavissa kaikki Petrin parhaimmat ja pidetyimmät hitit sekä klassikkorunoilijoiden (mm. Eino Leino, Kaarlo Sarkia) teksteihin sävelletyt laulut.

Lisätiedot:
www.petrilaaksonen.net

Lisätietoja ja julkaisut

Levytykset

Euroviisut

Muu tuotanto

Kuva: Juuso Westerlund
Kuva: Juuso Westerlund

Petri Laaksonen - Kuulumiset

Tulevat keikat

Pvm Paikka Kaupunki