Biographia

Johanna Piipponen on suosittu, samettiääninen laulajatar. Keikkailukokemusta Johannalla on niin tanssikeikoista kuin konserttiesiintymisistä.

Johanna Piipponen on suosittu laulajatar. jolla on keikkailukokemusta niin tanssikeikoista kuin konserttiesiintymisistäkin. Huvipaikoilla Johanna esittää yhtyeineen monipuolista tanssittavaa ohjelmistoa, johon kuuluu myös perinteisiä tanssilajeja. Johanna on artisti, joka rakastaa esiintyä.

Suuren yleisön tietouteen Johanna nousi 2002 Seinäjoen Tangomarkkinoiden kautta. Hän valloitti tolloin Areenan ja TV-katselijat herkillä tulkinnoillaan sai niillä Tangoprinsessan tittelin. Seuraavana vuonna hän lunasti paikkansa toistamiseen Tangoprinsessana. Vuonna 2003 hän oli myös MTV3:n Tangomittari-äänestyksessä yleisön suosikki ja sen johdosta julkaistiin myös albumi.

Sotkamosta kotoisin olevan laulajattaren esiintymiset eivät ole jääneet pelkästään Suomeen. Alkuvuodesta 2003 Johanna vieraili Australian Kultarannikon Suomi-Seuran järjestämässä, jokavuotisessa tangolaulutapahtumassa.

Vuoden 2005 keväällä Johanna lähti Tangomarkkinat-esikarsintakiertueen mukaan etsimään uusia tangokuninkaallisia. Syksy 2006 toi jälleen uusia tuulia Johannan uraan. Uusi single Naisen vaisto julkaistiin hyvällä menestyksellä. Kappaleen työstössä oli vahvasti mukana harmonikan maestro Erkki Friman. Pitkäsoittoa odotellessa olemme saaneet esimakua Tie sydämeen, Sama ikävä ja Halaa ja hukuta -singlejen myötä.

Special:
Musiikkia opiskellut Johanna työskentelee myös lasten ja lasten musiikin parissa. Hän on opiskellut varhaisiänmusiikinopettajaksi ja toimii keikkojen ohella musiikkileikkikoulun opettajana ja tekee lapsille mm. toiminnallisia konsertteja.

 

Lisätietoja ja julkaisut

Johannan soittotaitoihin lukeutuvat piano ja poikkihuilun soitto. Oma musiikkimaku liikkuu suomalaisen iskelmän ja klassisen musiikin ympärillä. Hän toimii myös lasten musiikin parissa ja toimii mm. musiikkikoulun opettajana.

Kotipaikka:
Sotkamo

Syntymäpaikka:
Sotkamo

Kilpailut/saavutukset/kiertueet:
2002 – Suomen Tähti -semifinalisti
2001 – Kainuun tangontaitaja
2001 – Tangomarkkinat-semifinalisti
2002 – Tangoprinsessa
2002 – Sinitaivas-konserttikiertue
2003 – Esiintymismatka Australiaan (Suomi-seura)
2003 – Tangogaalan kuningatarsuosikki
2003 – Tangoprinsessa
2003 – Sinitaivas-konserttikiertue
2005 – Tangomarkkinat-esikarsintakiertueen vetäjä
2008 – Varhaisiän musiikinopettajan tutkinto

Levytykset:
2002 – Tangomarkkinat 15, kokoelma-CD
2003 – Tangomarkkinat 16, kokoelma-CD
2003 – Yleisön suosikit: Johanna Piipponen & Rami Rafael, CD
2006 – Naisen vaisto, CDS
2008 – Tie sydämeen, CDS
2008 – Sama ikävä, CDS
2015 – Halaa ja hukuta, CDS